Om Projektmageriet

faergemand-e1350983050949Projektmageriet fik sit navn, fordi jeg både i DR og som free lancer har gennemført en række større projekter, som har opnået støtte fra fonde, ministerier og styrelser.

To af projekterne – om udkant-Danmark og de danske øer – er udført i samarbejde med Jyllands-Posten: Land & By og Danske Øer

Sommer 2010: Færgemanden på Barsø var en af de mange, jeg mødte under min færd rundt på de danske øer til “De danske Øer”, som både var tema i avisen og et undervisningssite på JP Viden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tre arbejdsrelaterede ophold i Bhutan i Himalaya-bjergene er blandt min karrieres højdepunkter. Første gang var i 1992 for DR, da jeg producerede tre dokumentarprogrammer om tilstanden i Bhutan: landet havde bæredygtighed men efterlyste udvikling.

I 2013 og 2014 var det undervisning af unge, der stod på programmet, fordi Bhutan i mellemtiden var blevet demokratisk. Det betød blandt meget andet, at unge skulle lære at forholde sig kritisk til medier som f.eks. Facebook.

 

kinesereApril 2010: Det var en stor oplevelse at være coproducer og projektleder for ”Projekt Danmark i Kina-TV”. Her er de seks kinesiske tv-folk i Ærø for at opleve, at Danmark er andet end København, Den lille Havfrue og H.C. Andersen.

Et par andre projekter har været om stråtage.

I 2010 lykkedes det Projektmageriet at realisere idéen om af få kinesisk tv til at producere dokumentarprogrammer om Danmark. ICS, International Channel, og Documentary Channel, begge fra Shanghai, var i Danmark i to uger i april 2010 og sendte et par måneder senere tre programmer om vores kongerige.

Anledningen var Expo 2010, og projektet var støttet af Udenrigsministeriet, Styrelsen for Internationale uddannelser og Via University College.

 

 

www.projektmageriet.eu